Om museet

Give-Egnens Museum er et lokalt statsanerkendt, kulturhistorisk museum med ansvar for nyere tids historie. Det betyder, at vi indsamler, registrerer, bevarer, forsker og formidler livet, som det har formet sig på Give-egnen fra 1500 tallet og frem til i dag. Museet er startet i 1970 og var kendt som Give Museum frem til stiftelsen af Give-Egnens Museumsforening i 1983. I 1985 slås dørene op til nye udstillinger på museet, der fik navnet Give-Egnens Museum. I 1991 blev museet statsanerkendt. Det er Give-Egnens Museumsforening, der driver og ejer museet.

Give-Egnens Museum har 2000 m2 udstillinger. Her fortæller vi om den nøjsomme hedebefolkning, de fattige jorde, jernbanens etablering, stationsbyens opblomstring og erhvervslivets betydning for udviklingen på egnen. Museet råder over 30 hektar udendørsarealer, hvoraf det meste er beplantet med skov. I museumsskoven ligger en populær skovlegeplads og hundeskov.

På Give-Egnens Museum er de besøgende altid i centrum, og vi sætter en stor ære i at give jer den bedst mulige oplevelse. Museet har solid lokal opbakning og mange loyale besøgende fra et stort opland. Mange af vores gæster kommer i grupper og får rundvisninger, men man kan også besøge museet på egen hånd.

Museets nye årsskrift er ude nu, læs det her

Bliv medlem af Give-Egnens Museumsforening

Den store opbakning har væsentlig betydning for Give-Egnens Museum, og museumsforeningens medlemmer er også med til at forme museet. Et medlemskab af Give-Egnens Museumsforening giver gratis adgang til Give-Egnens Museum i åbningstiden og et fysisk eksemplar af årsskriftet.

Medlemskontingent:
1 person 200 kr.
2 personer på samme adresse (en husstand) 300 kr.

Hvis man vil tegne et medlemskab kan dette gøres ved et besøg på museet eller på mail booking@gem.dk. Medlemskaber kan også gives som gave.