”Luk op for Julen”

1. december – 6. januar 

Året går på hæld, juleforberedelserne begynder, forventningerne stiger. Nedtællingen går i gang på Give-Egnens Museum. Årets juleudstilling byder på en rejse gennem julens mange traditioner.

I juleudstillingen ser vi nærmere på, hvad der gør julen til jul i både fortid og nutid. Der vil være julepynt, julebag og smukke, gamle julekort. Julemad, julesne og et stort, funklende juletræ – og meget, meget mere.

Til julen hører også nisser og julemænd, og derfor vil der naturligvis også være mulighed for at besøge julemandens magiske værksted. Her er der gang i legetøjsmaskinen, og på hylderne står legetøjet klar til alle verdens artige børn.

Julen er traditionernes tid. Den skal helst være præcis, som den plejer at være. Men ligesom alt andet, forandrer julen sig også. Traditioner kommer og går. I udstillingen ser vi derfor også nærmere på, hvordan julen ser ud i dag.

Hvordan fejrer du jul? Og hvad gør din jul helt perfekt? Det får du anledning til at overveje, når vi lukker op for julen på Give-Egnens Museum.