Ind under jul

29. november 2014 – 4. januar 2015

Ind under jul er en juleudstilling fuld af julepyntede butikker fra 1940’erne Give-Egnens Museum har en lang tradition for hyggelige, spændende juleudstillinger, der giver gæster i alle aldersgrupper og fra alle samfundslag viden om juletraditioner gennem tiden.I år kan museets gæster gå en tur gennem de julepyntede butikker: bager og slikbutik, manufaktur, købmand, boghandel, legetøjsforretning, posthus og cykelhandler. I dag har butikkerne åben næsten hele døgnet frem til jul, men sådan var det ikke dengang. Pynten var der til gengæld ikke sparet på – og turen gennem gaderne rundt til butikkerne var næsten som et eventyr fuld af magi og en overflod af godter og potentielle julegaver.

 

Som enhver by med respekt for sig selv har museets juleby en juletræsfest. Juletræsfesten var en begivenhed, hvor alle byens borgere, unge som gamle, kunne deltage. Ved juletræsfesten blev der leget sanglege, danset om juletræ og afholdt lotteri. Der var også kage, kaffe og saftevand.På vej videre gennem udstillingen kan man gå på opdagelse i juletraditioner – hvorfor laver vi for eksempel Luciaoptog, har adventskrans, bager klejner og pebernødder og giver hinanden julekalender.

 

I forhallen er det store juletræ pyntet og det store nisselandskab på plads.I weekenderne den 29.-30. november, den 6.-7. december og den 13.-14. december holder afholdes museets traditionelle juleweekender. Museet er fuld af aktivitet og eftermiddagskaffen kan passende nydes med kager fra det store julekagekaffebord.