HISTORIER I GLAS OG ÆSKER

   – om en særlig lærer og hans skole.

28. marts – 10. juni – 2019

 

 

En udstilling med

fugle og fortidsfund. Glas med gåsebiller, guldmalm og så men også en granatstump fra Dybbøl og hår fra

en indianer. Tøj fra en mumie, kinesiske spisepinde, indiske afguder og stenstykker fra Colosseum. Alt det og meget, meget mere kan du se, når Give-Egnens Museum for første gang udstiller og fortæller historien om skolesamlingen fra Neder Donnerup Skole.

 

En udstilling med udgangspunkt

i de mange og forskellige genstande i Peder Degnbols skolesamling. Igennem genstandene udfolder vi en historie om en særlig lærer, der havde sine helt egne idéer om, hvordan undervisningen skulle indrettes. Peder Degnbol (1883-1952) var lærer i Neder Donnerup i 46 år. I løbet af disse år blev skolesamlingen til. Det samme gjaldt også skolehaverne, de levende samlinger udendørs og det 25 meter lange svømmebassin i haven.

 

En udstilling med fokus på

hvordan genstandene kan fortælle os om den tid, de er blevet indsamlet i. – Om skolens udvikling – Om et lokalsamfund og dets diskussioner og stridigheder – Om synet på de fremmede – Om netværk og globalisering – Om tidens syn på børn – eller om et helt særligt lærerliv og en spændende periode i skolehistorien i en tid inden google, smartboards og lommeregnere blev en naturlig del af undervisningen.