Godt brugt i skolen

Anskuelsestavler og andet tilbehør til den gamle skole

Torsdag den 4. juni – 18. oktober 2015

Årets store særudstilling ”Godt brugt i skolen” viser anskuelsestavler, landkort, udstoppede dyr, alt det, der var i klasseværelset, inden digitaliseringen tog over.
Her kan ses et stort udsnit af datidens pædagogiske hjælpemidler til skolens mange fag.

“En udstilling, der bringer nostalgien i højsæde.”

Anskuelsestavler med motiver fra Sagn- og Danmarkshistorien fortalt gennem nogle af datidens dygtigste tegneres flotte streg. Pludselig husker man, historien om mødet mellem Regnar Lodbrog og Kraka, når man ser Louis Moes tegning.

Udstillingen har en afdeling for berømte personer, man skulle kende, også inden der blev tænkt på at skrive en kanon. Oplev de flotte biologi- og zoologiplancher, hvor læren om planter og dyr illustreres i miljøet, i nærbilleder ude og indefra. Geografien ses i de mange gamle vægkort, i plancher om eksotiske planters oprindelse og fremstilling. Man kommer verden rundt. Skolen var også det sted, hvor man kunne se genstande fra de fremmede lande.

Indholdet i ”Godt brugt i skolen” er fra dengang, skolen var det lokale afleveringssted for sjældne dyr og planter, fortidens genstande som arkæologiske og geologiske sten og ting. Læreren var ikke blot underviser, han var også formidler og kontaktperson.

“En udstilling, der i lige så høj grad er en kunstudstilling.”

Udstillingen henvender sig til alle. De mindre børn vil få det største udbytte, hvis de har bedstemor eller bedstefar ved hånden, der kan fortælle historierne.