Udstillinger

Når du besøger Give-Egnens Museum kan du altid gå på opdagelse i vores faste udstilling. De faste udstillinger er opbygget som levende miljøer, der bringer dig helt tæt på historien.

Hedebondens gård

I den lille lavloftede bondegård kan du opleve, hvordan en bondefamilie på heden levede for mere end 100 år siden. Træd indenfor i hedebondens køkken og stue, kig indenfor i alkoven og se, hvad bondekonen gemmer i spisekammeret.

Til bondegården hører også en gårdsplads og en staldbygning, hvor du blandt andet kan finde karlens kammer.

Handel og Håndværk

I 1894 kom jernbanen til Give, og i løbet af få år skød en lille stationsby op. I udstillingen Handel og Håndværk kan du besøge købmanden, slagteren, telefoncentralen, skomageren og mange andre.

I udstillingen kan du blive klogere på byen og livet i byen i en tid før supermarkeder, selvbetjening og nethandel.

Skolestuen

Skolepultene står på lige rækker og vender elevernes næser mod tavle og kateder. Skolestuen er indrettet som en skole fra 1930’erne, hvor der både stod udenadslære og disciplin på skoleskemaet.

Museet tilbyder også undervisning i skolestuen i forbindelse med rundvisninger eller skolebesøg.

Tekstil og Husflid (Lukket)

I udstillingen Tekstil og Husflid kan du se, hvordan hverdagsmaterialer er blevet forvandlet til smukt kunsthåndværk og uundværlige arbejdsredskaber. Du kan også blive klogere på olmerdug og jydepotter.

Udendørsarealer

Når du besøger museet kan du også gå en tur på vores udendørsarealer. Her finder du blandt andet læge- og krydderurter, køkkenhave, æblelund, får og skov. I museumsskoven ligger en skovlegeplads.